Ankara Anlaşması

ANKARA ANLAŞMASI


ECAA vize başvurunuz olumlu sonuçlandığında normal koşullarda size 1 yıl süreli vize verilir. Bu 1 yılın sonunda işinizi kurup kendinize yetecek kadar para kazanmaya başladığınızı veya başlayabileceğinizi gösterdiğinizde vize süreniz; normal koşullarda, 3 yıl süreyle daha uzatılır.
Bu süreler normal koşullarda vize sahibine verilen sürelerdir. Ancak bazı durumlarda, örneğin ilk başvurunuzda iş kurabileceğiniz inandırıcı olmaz ise, 1 yıl yerine 2 aylık deneme vizesi verilebilir. Bu 2 ay sonunda iş kurmadaki girişimlerinize bakılır ve olumlu ilerleme yapmanız durumunda vizeniz 1 yıla tamamlanır.

Aynı şekilde, 1. yıl sonunda, yeterli ilerleme yapmamış iseniz, normalde verilen 3 yıllık ek vize süresi yerine 1 yıllık geçici vize verilip, işinizde ilerleme yapmanız istenebilir.

Toplam 4 yıl vizeli kalışınız sonunda, ILR-Indefinite Leave to Remain olarak bilinen süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Bu izni aldığınızda, İngiltere’de her tür vize kısıtlamanızdan muaf tutulursunuz. Bir başka ifadeyle, ECAA vizesi sahiplerine uygulanan, sadece kendi işinde çalışma koşulu ortadan kalkar. ILR- Süresiz oturum izni ile, istediğiniz işte ve işveren yanında eleman olarak çalışma hakkınız olur ve İngiltere’de hiç bir kısıtlama olmaksızın süresiz olarak kalabilirsiniz.

Şu an geçerli vatandaşlık kanununa göre, ILR-Süresiz Oturum İzni’ni aldıktan en erken 1 yıl sonra İngiltere vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

Vize Süresi


ECAA vize başvurunuz olumlu sonuçlandığında normal koşullarda size 1 yıl süreli vize verilir. Bu 1 yılın sonunda işinizi kurup kendinize yetecek kadar para kazanmaya başladığınızı veya başlayabileceğinizi gösterdiğinizde vize süreniz; normal koşullarda, 3 yıl süreyle daha uzatılır.

Bu süreler normal koşullarda vize sahibine verilen sürelerdir. Ancak bazı durumlarda, örneğin ilk başvurunuzda iş kurabileceğiniz inandırıcı olmaz ise, 1 yıl yerine 2 aylık deneme vizesi verilebilir. Bu 2 ay sonunda iş kurmadaki girişimlerinize bakılır ve olumlu ilerleme yapmanız durumunda vizeniz 1 yıla tamamlanır.

Aynı şekilde, 1. yıl sonunda, yeterli ilerleme yapmamış iseniz, normalde verilen 3 yıllık ek vize süresi yerine 1 yıllık geçici vize verilip, işinizde ilerleme yapmanız istenebilir.

Toplam 4 yıl vizeli kalışınız sonunda, ILR-Indefinite Leave to Remain olarak bilinen süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Bu izni aldığınızda, İngiltere'de her tür vize kısıtlamanızdan muaf tutulursunuz. Bir başka ifadeyle, ECAA vizesi sahiplerine uygulanan, sadece kendi işinde çalışma koşulu ortadan kalkar. ILR- Süresiz oturum izni ile, istediğiniz işte ve işveren yanında eleman olarak çalışma hakkınız olur ve İngiltere'de hiç bir kısıtlama olmaksızın süresiz olarak kalabilirsiniz.

Şu an geçerli vatandaşlık kanununa göre, ILR-Süresiz Oturum İzni'ni aldıktan en erken 1 yıl sonra İngiltere vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

Ankara Antlaşması için ne kadar sermaye gerekir?


ankara anlaşması sermayeECAA-Ankara Anlaşması vizesinde, İngiltere'ye belirli miktarda bir sermaye transfer etmeniz şart değil. Ancak, kuracağınız işi karşılayacak ölçüde maddi birikiminiz olmalıdır.

Kuracağınız işe yetecek kadar sermaye hesaplaması yaparken, basit anlamda, aynı işi Türkiye'de kurduğunuzu düşünüp ne kadar para ile bu işe başlayabileceğinizi hesaplayın. Bunun üzerine, İngiltere'de para kazanmaya başlayana kadar (genelde ilk 2 ay) kendi zorunlu ihtiyaçlarınız için 2000 sterlin para eklemelisiniz. Bu şekilde elde ettiğiniz rakam, İngiltere'de iş kurmak için ihtiyacınız olan minimum para miktarını bildirir

ÖRNEK: ÇOCUK BAKICISI ve TEMİZLİKÇİ
Çocuk bakıcılığı konusunda tecrübeniz var. İngiltere'de, çocuk bakıcısı olmak ve evlerde temizlik işleri yapmak istiyorsunuz. Barınacak bir oda kiraladınız. Çocuklu aileleri ve evlerine temizlikçi almak isteyenleri gazete ilanları ve internetten bulmayı hedefliyorsunuz. Bu durumda size, sadece kartvizit ve reklam vermek için bir miktar sermaye gerekecektir.

MALZEME £ - İngiliz Sterlini TL Karşılık
Kartvizit £100.00 439.00 TL
Reklam ve Tanıtım £250.00 1,097.50 TL
ARA TOPLAM £ 400.00 1,756.00 TL
İşinizden Yeterli Para Kazanana Kadar
2 Aylık Kişisel İhtiyaçlarınız
£2000.00 8,780.00 TL
GEREKEN SERMAYENİZ £ 2,400.00

10,536.00 TL

1 İngiliz Sterlini = 4.39 TL (11/2/2015 tarihli kura göre)

ÖRNEK: WEB TASARIM UZMANI
İngiltere'de, barınmanız için bir oda kiraladınız. Web tasarımı işi yapmak istiyorsunuz. Kiraladığınız odadan işinizi yapmayı planlıyor ve işlerinizi de internet üzerinden bulduğunuz müşterilerle gerçekleştireceksiniz. Yani, ofis kiralamadan bu işi yapmak istiyorsunuz.Bu durumda size, bir bilgisayar, internet bağlantısı, web sitenizi barındıran bir "hosting" hesabı, kartvizit, antetli kağıt gibi bazı kırtasiye malzemeleri ve işe başlamak için bazı yasal ödemeler gerekecektir.

MALZEME £ - İngiliz Sterlini TL Karşılık
Bilgisayar veya Laptop £400.00 1,756.00 TL
Internet Bağlantısı (2 ay) £30.00 131.70 TL
Telefon Hattı ve Kirası (2 ay) £30.00 131.70 TL
Ofis Kirası (Kendi kaldığınız oda kirası) £0.00 0 TL
Web Hosting (1 Yıl) £40.00 175.60 TL
Kırtasiye £100.00 439.00 TL
Reklam ve Tanıtım £250.00 1,097.50 TL
Şirket Kuruluşu £200.00 878.00 TL
Elektrik, su, aidat, muhasebe gibi diğer kalemler £400.00 1,756.00 TL
ARA TOPLAM £ 1450.00 6,365.50 TL
İşinizden Yeterli Para Kazanana Kadar
2 Aylık Kişisel İhtiyaçlarınız
£2000.00 8,780.00 TL
GEREKEN SERMAYENİZ £ 3,450.00

15,145.50 TL

1 İngiliz Sterlini = 4.39 TL (11/2/2015 tarihli kura göre)

ÖRNEK: PEDICAP SÜRÜCÜSÜ
İngiltere'de, barınmanız için bir oda kiraladınız. Londra'da bisiklet taksi (Pedicap) işi yapmak ve Pedicap'i satın almadan kiralayarak çalışmak istiyorsunuz. Bu durumda size sadece bir pedicap gerekecektir.

MALZEME £ - İngiliz Sterlini TL Karşılık
2 aylık pedicap kirası £180.00 790.20 TL
Muhasebe ve diğer kalemler £250.00 1,097.50 TL
ARA TOPLAM £ 430.00 1,887.70 TL
İşinizden Yeterli Para Kazanana Kadar
2 Aylık Kişisel İhtiyaçlarınız
£2000.00 8,780.00 TL
GEREKEN SERMAYENİZ £ 2,430.00

10,667.70 TL

1 İngiliz Sterlini = 4.39 TL (11/2/2015 tarihli kura göre)
Hizmet bedeli £2500 sermaye hesabınıza ekleniyiz.

ECAA -Ankara Antlaşması Başvuru Koşulları


Ankara Anlaşması 1ECAA-Ankara Anlaşması vizesinde, belirli bir başvuru koşulu yoktur ancak programın suistimal edilmesini önlemek amacıyla, İngiltere'ye gittiğinde başarı şansı yüksek ciddi adayların başvurularını kabul edebilmekteyiz.

ECAA-Ankara Antlaşması vizesi başvurusu için koşullar şunlardır:

TC Vatandaşı olmak
- 18 yaşından büyük olmak
- İngiltere'de iş kurma konusunda ciddi olmak
- Kurulacak işe yetecek sermayeye sahip olmak

Ankara Anlaşması vizesi ile İngiltere'de neler yapabilirsiniz?


ECAA-Ankara Anlaşması vizesi ile İngiltere'de neler yapabilirsiniz?

ankara anlaşması vizesiECAA- Ankara Antlaşması vizesinde yasal olan ve doktorluk gibi özel eğitim gerektirmeyen her işi yapabilirsiniz.

İngiltere'de yapabileceğiniz işlere örnekler:

- Oto tamircisi
- Ayakkabı boyacısı
- Eğitim danışmanı
- Bay bayan kuaförü
- Hukuk danışmanı
- (Özel ders veren) Öğretmen
- Boya-badanacı
- Temizlikçi
- Taksici
- Danışman
Pedicab sürücüsü
- Masör
- Çocuk bakıcısı
- Emlakçı
- Sıva ustası
- Su tesisatçısı
- Elektrikçi
- Doğal gaz tesisatçısı
- Otomobil, TV, bilgisayar veya elektrik tamircisi
- Oto yıkayıcısı
- Bahçıvan
- (Kendi işini yapan) Pazarlamacı
- İthalatçı-ihracatçı
- Cafe, bar, restoran veya market işletmecisi
- Ayakkabı ustası veya tamircisi
Web tasarımcısı
- IT Uzmanı
- Grafik tasarımcı
- (Kendi işini yapan) Marangoz
- Tatlıcı, börekçi
- Organizatör
- Butikçi
- Tekstilci
- Terzi
- Manav veya pazarcı
- Kendi namına olmak üzere diğer her tür yasal işler

Yapamayacağınız İşler:
İngiltere yasalarına göre, özel eğitim veya sertifika alınması gereken işleri yapamazsınız. Örneğin: avukatlık, doktorluk, mali müşavirlik, diş hekimliği gibi.

Türkiye'de avukatlık, doktorluk, mali müşavirlik, diş hekimliği gibi özel sertifika gerektiren bir meslek sahibi iseniz, benzer sertifikayı İngiltere'den alarak bu işleri yapmanız mümkün olabilir.

ECAA-Ankara Antlaşması vizesi size neler sağlar?


ECAA-Ankara Anlaşması Vizesi, kendine güvenen ve İngiltere'de kendi kuracağı bir işte çalışmak isteyenlere, İngiltere'de yaşama ve çalışma olanağı sağlayan, sadece Türk Vatandaşları’nın yararlanabildiği çok özel bir vizedir:

Kurasız - Çekilişsiz Herkese Yönelik

Amerika'daki Yeşil Kart (Green Card) uygulamasının aksine, İngiltere'deki ECAA Ankara Antlaşması Vizesi’nde çekiliş yoktur. Kendine güvenen herkesin yararlanabileceği, vizede şansa ihtiyacın olmadığı önemli bir vizedir. Amerika'dan Yeşil Kart çekilişine tüm dünyadan milyonlarca kişi katılır ve bunlardan sadece %0,5'ine şans gülerken, ECAA Ankara Antlaşması Vizesi’nde şansa yer yoktur, kendine güvenen herkesin ECAA Ankara Anlaşması vizesini alması mümkündür.

Belirli Bir Sermaye Koşulu Yok

Yurtdışında herhangi bir ülkede iş kurmak istiyorsanız, belirli bir sermayenin o ülkeye transfer edilmesi gerekir. Bu sermaye miktarı Amerika için 1 milyon dolara kadar çıkmaktadır. İngiltere'de iş kurmak için, TIER 1 (Kategori 1) altında olan Yatırımcı ve Girişimci vizelerindeki sermaye limiti ise, 200 bin ile 1 milyon sterlin arasında değişmektedir. Oysa ECAA Ankara Anlaşması Vizesi’nde belirli bir sermaye koşulu yoktur. Kuracağınız işe yetecek kadar paranız olması yeterlidir.
Örnek Sermaye Hesabı

Belirli Bir İşi Yapma Zorunluluğu Yok

ECAA Ankara Anlaşması vizesinde yasal olan ve doktorluk gibi özel eğitim gerektirmeyen her işi yapabilirsiniz. Örneğin elinde çantası ile dolaşan bir pazarlamacı veya herhangi bir ofis açmadan, sadece kaldığı ev adresinden hizmet sunan ithalat danışmanı olabilirsiniz. Hatta kendi işini yapan çocuk bakıcılığı, temizlikçilik, kuryelik, taksi şoförlüğü, berberlik, internet uzmanlığı, webmasterlık gibi size uyan işleri de yapabilirsiniz.

Yanınızda İşçi Çalıştırma Zorunluluğu Yok

Yurtdışındaki birçok yatırımcı vizesinde, yanınızda o ülkenin vatandaşı en az 2 kişiyi çalıştırmanız gerekir. ECAA Ankara Anlaşması vizesinde böyle bir koşul yoktur. Kuracağınız işte sadece siz çalışabilir, bir başkasına maaş ödemek zorunda kalmazsınız.

İlerde Kural Değişikliği Yok

ECAA Ankara Antlaşması vizesinde stand-still yani değiştirilemez kuralı vardır. Bu kural, ileride İngiltere'de olacak her tür olumsuz vize değişikliklerinden (ECAA) Ankara Antlaşması vizesi sahibine bağışıklık sağlar. Bir başka ifadeyle, ilerde vize kuralları değiştirilse dahi, (ECAA) Ankara Anlaşması vizesi kuralları değiştirilemez.

Bakmakla Yükümlü Olduklarınızı Yanınızda Götürebilirsiniz

Eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa onları da yanınızda İngiltere'ye götürebilirsiniz.

Aile Bireyleriniz İstedikleri İşte Çalışabilir

ECAA Ankara Anlaşması vizesi, size sadece kendi işinizde çalışma olanağı verirken, aile bireylerinizde böyle bir kısıtlama yoktur. Aile bireyleriniz istedikleri işte çalışabilirler.

Dördüncü Yıldan Sonra Süresiz Oturum İzni

Kurduğunuz işte kendinize yetecek kadar gelir elde edebiliyorsanız, İngiltere'deki 4. yılınızdan sonra süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. ILR (Indefinite Leave to Remain) - Süresiz Oturum İzni aldıktan sonra, artık İngiltere'de tamamen özgür olursunuz. İstediğiniz işte çalışabilir, sadece kendi işinizi yapabilir veya hem kendi işinizi yapıp, hem de bir başkasının yanında eleman olarak çalışabilirsiniz.

Beşinci Yıldan Sonra Vatandaşlık Şansı

Yürürlükte olan vatandaşlık kanununa göre, süresiz oturum izni aldıktan 1 yıl sonra İngiltere Vatandaşlığı’na başvurabilirsiniz.

Askerlik

Askerlik yükümlülüğünüz varsa, bunu 37 yaşına kadar erteleyebilir ve İngiltere'de 4 yıl çalıştıktan sonra yurt dışı işçi statüsünde bedelli askerlik yapabilirsiniz.

Ücretsiz Sağlık Hizmeti

İngiltere'deki tüm kamu hastane ve polikliniklerde ücretsiz tedavi olabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için buradan bize ulaşın


Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message